11 Σεπτεμβρίου 2011

A Little Bit of This, a Little Bit of That


Έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο blog, το αντιλαμβάνομαι, όμως ήμουν στην φάση που προτιμούσα να διαβάζω τις σκέψεις και απόψεις των άλλων παρά να εκφράσω τις δικές μου. Πάντα δυσκολευόμουν να πω τις σκέψεις μου αλλού, όσο καλό και να μου έκανε να τις ακούσεις ένας άλλος. Και θέλω μεγαλώνοντας να μπορέσω να το αλλάξω αυτό.

Δεν έχω για κάποιο ιδιαίτερο θέμα να πω (αν και καιρό με τρώει να γράψω την οδική μας συμπεριφορά) μονάχα για το πως σε ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλάζουν τα πάντα τριγύρω σου. Μέσα σε ένα χρόνο να βιώνεις σε απίστευτα έντονο βαθμό, την χαρά και την θλίψη, και τις στιγμές που απλά κάθεσαι και προσπαθείς να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται στη ζωή σου.

Δεν θυμάμαι πόσο καιρό είχε να χαμογελάσω τόσο πολύ, σε μία χρονιά που συνέβησαν τόσα άσχημα πράγματα τα οποία ακόμη με πληγώνουν. Επειδή και τις στιγμές που χαίρομαι , μια στιγμή στο μυαλό μου θα μπει η σκέψη αυτού που λείπει, και δεν είναι κάτι που το κάνω επίτηδες, απλά ήταν ένα τόσο μεγάλο θέμα στην ζωή μου. Όπως και στην θλίψη μου, σκέφτομαι όλα τα καλά που συνέβηκαν φέτος και γεμίζουν με χρώμα το μελαγχολικό σκηνικό του πριν.

Ευτυχία. Μία λέξη που πλέον δύσκολα ακούς από τα στόματα των ανθρώπων. Οι περισσότεροι θα σου πουν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, αλλά όχι ευτυχισμένοι. Και μαζί με αυτούς θεωρώ και γω πως την ευτυχία δυσκολεύεσαι να την αποκτήσεις.

Το να είσαι ευτυχισμένος για μένα σημαίνει όχι κατ ανάγκην όλα να πηγαίνουν με το μέρος σου cause lets face it, this is real life, αλλά να βλέπεις πως σε κάποιους τομείς της ζωή σου τα πράγματα πάνε καλά, η τουλάχιστον κυλούν ομαλά. Σαφώς να υπάρχει η υγεία σε σένα και τους αγαπημένους σου πρώτο πρώτο, η αγάπη και επικοινωνία , αλλά και πολλά άλλα μικρά κομμάτια το οποία συμπληρώνουν το παζλ Γιατί μερικές φορές αυτά τα μικρά απλά πράγματα είναι που κάνουν την διαφορά, απλά ζώντας στην εποχή που όλα είναι σε fast καταστάσεις, αδυνατούμε να απολαύσουμε τις απλές μικρές στιγμές και περιμένουμε κάτι το μεγαλειώδες για να μας τραβήξει την προσοχή, μόνο που κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι και φύκια που μας τα πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες.

The thing is to appreciate every moment we have. Σαφώς και θα υπάρχουν οι μέρες που απλά θα είσαι off, αλλά αυτές οι στιγμές πάντα θα υπάρχουν στην ζωή σου, και λογικό είναι. Το θέμα είναι να εκτιμάμε που και που αυτά που έχουμε, και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δεν είναι κάτι ουτοπικό. Απλά κάτι που θέλει λίγη προσπάθεια.